T I N E R A D I N J A

Prosimo počakajte...

Na kratko o projektu

  • eKOLOka je sistem izposoje koles, ki v okviru GORENJSKA.BIKE deluje v Škofji Loki. Na voljo je 40 koles, 16 električnih in 24 navadnih.

E-koloka

KAKO SE LAHKO PELJEM S KOLESOM?

Sistem lahko uporabljamo vsi občani in občanke ter obiskovalci/ke, ki se želimo s kolesom lažje in hitreje premikati po mestu.


KJE SE LAHKO VOZIM?

S kolesom eKOLOka, izposojenim v Škofji Loki, se lahko vozimo po skoraj vsej Gorenjski.

eKOLOka je vključena v sistem GORENJSKA.BIKE, tako si lahko kolesa z istim uporabniškim računom izposodimo tudi v Radovljici, v Tržiču, v Naklem, na Jesenicah, v Crkljah in v Kranju.

KDAJ?

Kolo si lahko izposodimo kadarkoli. Vsak uporabnik ima na voljo 840 minut na teden.

eKOLOka v mestu izrez_Tarfila

NA KAKŠEN NAČIN?

Na postaji se prijavimo in izposodimo kolesa z uporabniškim imenom in geslom ali pa alternativno z uporabniško kartico in PIN številko.

Oboje uporabnik prejme pri registraciji v TIC-u na Cankarjevem trgu.

V primeru spletne registracije, če uporabnik želi uporabljati uporabniško kartico, se mora obrniti na TIC Škofja Loka.

V primeru uporabe mobilne aplikacije mobiln.si, uporabniku ni potrebno uporabljati zaslona na postaji, ampak se v aplikacijo prijavi z uporabniškim imenom in geslom. Uporaba mobilne aplikacije mobiln.si popolnoma nadomesti interakcijo s kioskom in zaslonom na postaji.

V Škofji Loki spodbujamo uporabo aplikacije pred uporabo plastične kartice.

Izberemo kolo, ki si ga želimo izposoditi, in preverimo, ali je brezhibno. Pristopimo h kiosku oziroma računalniškemu terminalu z LCD zaslonom in pritisnemo na zaslon za začetek. Sledimo navodilom.

Počakamo, da sistem preveri vse ključavnice in sporoči, katera kolesa so na voljo. Ponudi številke ključavnic s kolesi, ki so na voljo.

Z uporabo spletne aplikacije mobiln.si pa izberemo postajo za izposojo koles in kolo ali poskeniramo QR kodo na kolesu. V primeru da na kolesu ni QR kode ali pa je le-ta poškodovana, imamo dodatno možnost ročne izposoje kolesa znotraj mobilne aplikacije, kjer se prikažejo številke ključavnic s kolesi, ki so na voljo.

Ko izberemo eno od koles, počakamo da sistem obdela izbiro in jo potrdimo.

Po potrditvi imamo na voljo 40 sekund, da pristopimo do ključavnice, v kateri se nahaja izbrano kolo, in pritisnemo srebrni gumb, ki utripa v zeleni barvi, da odklenemo ključavnico.

Po pritisku na gumb počakamo na zvočni signal, nato kolo primimo za sedež z eno roko ter krmilo z drugo roko in z enim gibom rahlo potisnemo kolo naprej, potem povlečemo kolo nazaj ter ga s tem odstranimo iz ključavnice.

KAKO IN KAM GA LAHKO PO UPORABI VRNEM?

Vrnemo ga na eno od trenutno osmih postaj v Škofji Loki ali na katerokoli postajo v sklopu GORENJSKA.BIKE. Po uspešni izposoji in opravljeni vožnji enostavno, samo močneje, potisnemo kolo nazaj v ključavnico in ga s tem zaklenemo. Pri uporabi spletne aplikacije mobiln.si prejmemo potrditev o uspešnem vračilu kolesa.

Pred odhodom obvezno zmeraj preverimo, če je kolo dejansko zaklenjeno. V tem primeru gumb na ključavnici zasveti v modri barvi.

V primeru, da gumb na ključavnici gori v rdeči barvi, je to opozorilo, da kolesa nismo pravilno vstavili, zato moramo postopek vrnitve še enkrat ponoviti.

JE STORITEV PLAČLJIVA?

Zainteresirani si lahko zagotovijo mesečni (10/20 €) ali letni paket (25/50 €) uporabe za navadno ali električno kolo.

Prvo leto ponujamo promocijski popust v višini 50 %, tako da mesečni paket za navadno kolo znaša 5 €, za električno 10 €, letni paket za navadno kolo 12,5 €, za električnega pa 25 €.

Nakup paketov je možen v Turistično-informacijski pisarni na Cankarjevem trgu, preko internetne strani www.gorenjska.bike in spletne aplikacije mobiln.si.

PRAVILA PREVOZA IN VARNOSTNI UKREPI

Uporabnik je dolžan koristiti storitev sistema s potrebno previdnostjo, preudarnostjo in skrbnostjo dobrega gospodarja ter v skladu s splošnimi pogoji, ki so dostopni na spletni strani GORENJSKA.BIKE (klik).

Za kakršnokoli škodo, ki nastane med uporabo kolesa, je odgovoren uporabnik/ca.

V primeru, da so vse ključavnice zasedene ali pa na postaji ni prostih koles, je potrebno kolo zakleniti na eni od sosednjih postaj. V izrednih razmerah se obvesti klicni center in sledi navodilom.

EKOLOka_Tarfila manjša

 

Izposoja in vračilo koles je možna na osmih postajah s skupno 94 ključavnicami.

  • Postaja 1: Škofja Loka – Parkirišče Lipica; aktivna bo 2023 (po gradnji krožišča)
  • Postaja 2: Škofja Loka – Železniška postaja
  • Postaja 3: Škofja Loka – Zdravstveni dom
  • Postaja 4: Škofja Loka – Trgovski center Grenc
  • Postaja 5: Škofja Loka – Avtobusna postaja
  • Postaja 6: Škofja Loka – Športna dvorana Poden
  • Postaja 7: Škofja Loka – Podlubnik 1
  • Postaja 8: Škofja Loka – Parkirišče Puštal
  • Postaja 9: Škofja Loka – Osnovna šola Frankovo naselje

sk loka kolesa splet

PA ŠE TO

Postavitev sistema izposoje koles eKOLOka je delno sofinancirana v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju in delno v sklopu projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega.

Projekt Kolesarska veriga na podeželju sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Naložbo v okviru projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija.

ekoloka logoti.png